Zupy Natural Balance to pyszne i zdrowe przekąski na ciepło - lub pierwsze danie głównego posiłku - dla całej rodziny. Zawierają w 100% naturalne składniki i zapewniają optymalne odżywienie. Podobnie jak w wypadku koktajli, za spożywaniem zup przemawiają dwa główne argumenty.
Wspomaganie odchudzania.
Wiele osób sięga po zupy Natural Balance ponieważ chce schudnąć, a następnie kontynuuje ich spożywanie, by utrzymać upragnioną wagę. Zupy Natural Balance:
- zapewniają optymalne odżywienie przy minimalnej liczbie kalorii
- jako niskoglikemiczna przekąska pomagają ustabilizować poziom cukru i insuliny we krwi
- utrzymanie wyrównanego poziom cukru we krwi zmniejsza ochotę na słodycze, zapobiega napadom nagłego łaknienia i obsesyjnemu myśleniu o jedzeniu
Dobre samopoczucie.
- spożywanie zup Natural Balance między posiłkami pozwoli Ci cieszyć się pełnią energii oraz dobrą kondycją fizyczną i umysłową przez cały dzień
- nawet po całym dniu pracy będziesz mieć energię i ochotę na ćwiczenia
- pokusa sięgnięcia po słodkie przekąski stanie się mniejsza
Główne korzyści ze spożywania zup Natural Balance.
1. OPTYMALNE odżywienie: bogate w białko, są źródłem błonnika i kwasów tłuszczowych Omega3
2. 100% NATURALNE składniki
3. ZMNIEJSZONY głód i łaknienie
4. NIE ZAWIERA glutenu, laktozy, sztucznych barwników, konserwantów ani substancji modyfikowanych genetycznie
5. ZWIĘKSZONA energia i koncentracja
6. PRAKTYCZNE gotowe w minutę
Wartość odżywcza - porcja 28 g:
- Energia 100kcal/418kJ -odpowiednik wartości kalorycznej jednego banana
- Białko 10 g
- Węglowodany 11 g
- Tłuszcze 1,5 g
WYJĄTKOWOŚĆ ZUP NATURAL BALANCE.
1. Opracowane przez szwedzkich naukowców światowej sławy.
Formuła zup Natural Balance została opracowana przez profesora Stiga Steena i jego kolegów z Towarzystwa Nauk Przyrodniczych Igelosa w Szwecji. Stig Steen jest profesorem Odziału Kardiotorakochirurgii, a także jednym z wiodących specjalistów w zakresie transplantacji serca i płuc oraz reanimacji. Towarzystwo Nauk Przyrodniczych Igelosa prowadzi badania poświęcone zdrowemu odżywianiu i stylowi życia.
2. W 100% naturalne składniki najwyższej jakości.
Zupy są przyrządzane całkowicie z naturalnych składników - szparagów, pomidorów, bazylii itp. Nie zawierają substancji konserwujących ani sztucznych słodzików, aromatów i barwników.
3. Odpowiednie dla wegetarian, wegan i osób z nietolerancją glutenu i laktozy.
Zupy są całkowicie wegetariańskie , nie zawierają mleka, jajek, glutenu ani laktozy. Jedynym alergenem w nich zawartym jest białko sojowe.
4. Wytwarzany w fabryce z certyfikatem HACCP.
HACCP (z ang.
Hazard Analysis and Critical Control Points) to system monitorowania
produkcji, przechowywania i dystrybucji produktów żywnościowych. Jego
celem jest zidentyfikowanie i kontrolowanie czynników stanowiących
zagrożenie dla zdrowia. HACCP pozwala wychwycić w procesach produkcji
fizyczne, alergiczne i biologiczne czynniki ryzyka, które mogą sprawić,
że gotowy produkt będzie niebezpieczny oraz opracować sposoby ich
obniżenia do bezpiecznego poziomu.
5. Wolne od GMO.
Zupy nie zawierają żadnych składników genetycznie modyfikowanych.
6. Trzy doskonałe źródła białka roślinnego: soja, zielony groszek, ziemniak.
Wysoka zawartość białka w zupach to zasługa połączenia trzech wegetariańskich źródeł, które zapewniają kompletny profil aminokwasów. Białka pochodzenia roślinnego pozyskiwane są w sposób zrównoważony i przyjazny dla środowiska.
7. Zdrowe kwasy tłuszczowe omega 3 pochodzące z oleju rzepakowego.
Zupy mają niską zawartość tłuszczu, ale zawierają olej rzepakowy, który dostarcza kwasów tłuszczowych omega 3 w najlepszej postaci spośród wszystkich olejów jadalnych. Dlatego specjaliści ds. żywienia i lekarze zalecają dodawać olej rzepakowy do posiłków dla niemowląt i dzieci.
8. Niski indeks glikemiczny. Rozpuszczalny, prebiotyczny błonnik.
Zupy zawierają rozpuszczalny, prebiotyczny błonnik znany pod nazwą inulina, który wiąże i wypłukuje toksyny z organizmu oraz powoduje obniżenie poziomu cholesterolu we krwi. Prebiotyki zapewniają właściwe odżywienie florze jelitowej, co ma ogromne znaczenie dla układu odpornościowego. Niski indeks glikemiczny sprzyja utrzymaniu stabilnego poziomu cukru i insuliny we krwi.
SKŁADNIKI NATURALNE W 100%.
Białko z trzech roślinnych źródeł - zielonego groszku, soi i ziemniaka
Czy wiesz, że...?
Białko ziemniaka zawiera znaczną ilość aminokwasów egzogennych we właściwych proporcjach.
Białko zielonego groszku zapewnia długotrwałe uczucie sytości.
Białko soi obniża poziom niezdrowego cholesterolu i tłuszczów we krwi.
Tłuszcze ze szwedzkiego oleju rzepakowego, bogatego w kwasy tłuszczowe Omega 3.
Rozpuszczalny błonnik z korzenia cykorii (inulina).
Mikroelementy pochodzące z:
Pomidorów i bazylii (bogatych w antyoksydanty)
Szparagów (bogatych w witaminę K, żelazo i kwas foliowy).
Źródło: Przewodnik Wellness.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz